Awards

Βράβευση για το Εργαστήριo MNL στο Βερολίνο με Best Demo Award

Το Εργαστήριο Δικτύων Πολυμέσων (MNL) του Ι.Π.&Τ συμμετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο SHIELD (Securing against intruders and other threats through an NFV-enabled environment) που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Horizon 2020 και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας με την χρήση τεχνολογικών Big Data, για εφαρμογή κυρίως σε δίκτυα λογισμικού (software-based networks).

SKEL Lab receives awards at ISWC2017 with the BDE project

SKEL lab is pleased to announce that the Big Data Europe (BDE) project team won the "Best Demo People’s Choice Award" at the prestigious ISWV 2017 conference for the BDE environment pilot:
“Big Data Processing and Semantic Web Technologies for Decision Making in Hazardous Substance Dispersion Emergencies” by Athanasios Davvetas, Iraklis Klampanos, Spyros Andronopoulos, Giannis Mouchakis, Stasinos Konstantopoulos, Andreas Ikonomopoulos and Vangelis Karkaletsis.

Βράβευση για το Εργαστήριo ΝeL στην ACM MobiCom 2017

Ερευνητική εργασία από το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων (Networks Lab - NeL) βραβεύτηκε πρόσφατα στο διεθνές συνέδριο ACM MobiCom 2017 (https://sigmobile.org/mobicom/2017/), το οποίο διεξήχθη στο Snowbird, Utah, στις ΗΠΑ, μεταξύ 16-20 Οκτωβρίου.

Βραβεύσεις σε δύο H2020 έργα του SKEL: Your Data Stories & Big Data Europe

Δύο Ευρωπαϊκά έργα του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab) βραβεύτηκαν την εβδομάδα που πέρασε σε διεθνείς διοργανώσεις.

Το SKEL Lab κερδίζει ακόμα ένα έργο της Google DNI Fund

Ένα νέο έργο με την ονομασία "Open Journalism" κέρδισε το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab) του Ι.Π.&Τ. στον 3ο γύρο του διαγωνισμού DNI Fund της Google (https://www.blog.google/topics/google-europe/21-million-funding-round-3-...).

Φωτογραφίες και Παρουσιάσεις από την ετήσια εκδήλωση & κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του SKEL Lab

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια εκδήλωση και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού (SKEL) στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απολογισμός των εργασιών και παρουσίαση ερευνητικών έργων. (Μπορείτε να δείτε την ατζέντα εδώ: https://www.iit.demokritos.gr/el/news/kopi-pitas-2017-skel-lab)

Εγκαίνια του Roboskel Lab στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνοδοιπόροι οι εταιρείες ΙΚΕΑ και Κωτσόβολος

Ένας καινοτόμος ερευνητικός χώρος που προσομοιώνει ένα πραγματικό σπίτι το οποίο επιβλέπεται από εξοπλισμό προηγμένης ρομποτικής τεχνολογίας, εγκαινιάστηκε στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με την υποστήριξη των εταιρειών ΙΚΕΑ και Κωτσόβολος. Ο χώρος ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στη Βιβλιοθήκη του ΕΚΕΦΕ «Δ».

Στο χώρο Roboskel Lab, οι ερευνητές του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (SKEL Lab) του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δ» αναπτύσσουν λογισμικό για την ιατρική παρακολούθηση ηλικιωμένων με τη χρήση ρομπότ.

Απονομή των βραβείων στα 4 καλύτερα διδακτορικά του Δημόκριτου για τα έτη 2014-2015

Την Παρασκευή το βράδυ (30 Σεπτεμβρίου) στο αμφιθέατρο, στις 7:30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βραδιάς του Ερευνητή, θα γίνει η απονομή των βραβείων στα 4 καλύτερα διδακτορικά του Δημόκριτου για τα έτη 2014-2015 (εις μνήμην των μεταπτυχιακών φοιτητών Αναστασίας Δημόζη και Ανδρέα Αρματά που χάσαμε μερικά χρόνια πριν) και επίσης των δύο καλύτερων διδακτορικών σε εφαρμοσμένες επιστήμες. Η απονομή θα γίνει από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κ. Φωτάκη.

Η ομάδα DemokriTAC αναδείχθηκε νικήτρια στο AdX game του Trading Agent Competition 2016

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα "DemokriTAC" του εργαστηρίου SKEL lab (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος) που αναδείχθηκε νικήτρια στο AdX Game του διεθνούς ερευνητικού διαγωνισμού Trading Agent Competition 2016, ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 9 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του 25ου International Joint Conference on Artificial intelligence (IJCAI).

Η ομάδα αποτελούνταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Σπύρο Θεοδωρόπουλο και Γρηγόρη Δημόπουλο, που έκαναν την εν λόγω έρευνα στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των διατριβών τους, υπό την καθοδήγηση του Δρ Ιωάννη Βέτσικα.

Ως 6/7: προκήρυξη για την επιλογή και βράβευση των δύο καλύτερων διδακτορικών διατριβών εις μνήμην των μεταπτυχιακών φοιτητών Αναστασίας Δημόζη και Ανδρέα Αρματά, που ολοκληρώθηκαν στα έτη 2014-2015

in

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ανακοινώνει την απονομή δύο βραβείων για τις δύο καλύτερες διδακτορικές εργασίες, οι οποίες έχουν διεξαχθεί στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με κύριο επιβλέποντα επιστήμονα ερευνητή του κέντρου και έχουν ολοκληρωθεί στα έτη 2014-2015. Τα βραβεία αυτά υποστηρίζονται από το Κέντρο σύμφωνα με την απόφαση Δ.Σ./26-01-2012, θέμα ΕΗΔ 5 «Καθιέρωση Βραβείων» του Διοικητικού Συμβουλίου και η αξία εκάστου είναι 1.000 Ευρώ.

Syndicate content

© 2017 - Institute of Informatics and Telecommunications | National Centre for Scientific Research "Demokritos"