Ιστορικό του λογότυπου του ΙΠΤ

Printer-friendly versionSend by email

Το 2018 είναι η 20η επέτειος του λογότυπου του ΙΠ&Τ.

To λογότυπο του ΙΠ&Τ εμπνεύστηκε το Σεπτέμβριο του 1998 ο τότε νεοεκλεγείς Διευθυντής του Ινστιτούτου Δρ. Στέλιος Χ. Α. Θωμόπουλος για να σηματοδοτήσει το νέο όραμα του Ινστιτούτου για μια ανοδική πορεία προς την αριστεία.

  • H ορμή και το άλμα του αιλουροειδούς παραπέμπουν στη δυναμική και ανοδική πορεία του Ινστιτούτου με τη συνεχή παρουσία του στην έρευνα και την υλοποίηση έργων έρευνας και τεχνολογίας.
  • H παράθεση σε ανοδική πορεία των αρχικών γραμμάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤ), αποδίδει, ως συμβολισμός, την υπερπήδηση των εμποδίων που καλείται να αντιμετωπίσει δυναμικά το Ινστιτούτο και οι ερευνητές του σε όλες τις εκφάνσεις της έρευνας και της καθημερινότητας.
  • Η μετεξέλιξη του αιλουροειδούς στα αρχικά του ΙΠΤ σε ανοδική διάταξη σηματοδοτεί το όραμα για την συνεχή ανοδική πορεία του Ινστιτούτου.

Το λογότυπο (όπως φαίνεται στο τρίτο εικονίδιο), σχεδιασμένο στο χέρι πάνω σ' ένα κομμάτι χαρτί δόθηκε στο γραφίστα, και τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία.

11 Σεπτεμβρίου 2018
Δρ. Στέλιος Χ. Α. Θωμόπουλος
Διευθυντής ΙΠ&Τ
Υ.Γ. 20 χρόνια πριν το animation (ιδιαίτερα στην Ελλάδα) ήταν σπάνιο. Σήμερα αποτελεί μια από τις ανταγωνιστικές δεξιότητες του ΙΠΤ. Θά' θελα λοιπόν να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου κ. Παναγιώτη Τσιμπιρίδη για τo εξαιρετικό animation της ιστορίας του λογότυπού μας. Ευχαριστώ επίσης και τον συνεργάτη μου κ. Κώστα Σταματάκη για την ενσωμάτωση του λογότυπου και της ιστορίας του στον ιστότοπο του Ινστιτούτου μας.

© 2019 - Institute of Informatics and Telecommunications | National Centre for Scientific Research "Demokritos"

Terms of Service and Privacy Policy