Πιλοτικές δοκιμές στο έργο FocusLocus

Printer-friendly versionSend by email

Το έργο FocusLocus το οποίο συντονίζεται από το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων (ISL) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, διανύει τον 23ο μήνα. Μια διεπιστημονική κοινοπραξία εταίρων αναπτύσσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα παρέμβασης για να βοηθήσει παιδιά να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν τα συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Η προσέγγιση του FocusLocus αξιολογείται διεξοδικά μέσα από πιλοτικές εφαρμογές που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείουSant Joan de Déu Hospitalστη Βαρκελώνη.

Η προκαταρκτική πιλοτική εφαρμογή πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018, προκειμένου να εντοπιστούν προβλήματα και να επιτραπούν διορθώσεις τόσο στο λογισμικό όσο και στις μεθόδους του πιλοτικού. Στη φάση αυτή συμμετείχαν 10 παιδιά, που είχαν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ, από το νοσοκομείο SJD της Βαρκελώνης και το Centros de Salud Mental Infantil y Juvenil (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων) στο
Mollet del Vallés και στο Vilanova.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, οι ερευνητές του εργαστηρίου ISL μαζί με κλινικούς γιατρούς και ψυχολόγους, ξεκινούν νέο πιλοτικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο Sant Joan de Déu που θα διαρκέσει συνολικά 8 εβδομάδες. 80 παιδιά, ηλικίας 8-15 ετών, διαγνωσμένα με ΔΕΠΥ πρόκειται να συμμετάσχουν και να δοκιμάσουν το παιχνίδι REEFOCUS, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου. Το πιλοτικό στοχεύει στην διερεύνηση των δυνατοτήτων του REEFOCUS σχετικά με την ανακούφιση συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ και την πιθανότητα να αποτελέσει το παιχνίδι μια κατάλληλη, ψηφιακή εναλλακτική των συμβατικών μεθόδων θεραπείας.

© 2019 - Institute of Informatics and Telecommunications | National Centre for Scientific Research "Demokritos"

Terms of Service and Privacy Policy