Ο Δημήτρης Μιχαήλ Κυριαζάνος είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλέκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2009), σε συνέχεια του Διπλώματος Μηχανικού από την ίδια Σχολή το 2005. Η διδακτορική του διατριβή αφορά σε καινοτομίες στη διασφάλιση της ιδιωτικότητας και απορρήτου σε συστήματα προσωπικών επικοινωνιών, και περιελάμβανε πρωτόκολλα ανωνυμίας για ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και ανάλυση απειλών ασφαλείας. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε τεχνικά περιοδικά και πρακτικά συνεδριών, ενώ έχει συγγράψει και κεφάλαια σε βιβλία του πεδίου του.
Εργαζόμενος ως μηχανικός έρευνας, απέκτησε σημαντική εμπειρία τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, τόσο κλίμακας STREP και CSA, μεχρι μεγάλης κλίμακας όπως IP και demonstration προγράμματα. Ενδεικτικά από επιτυχώς ολοκληρωθέντα προγράμματα αναφέρονται από το FP5 τα προγράμματα PACWOMAN και HARP, από το FP6 CRUISE, LIAISON, MAGNET (I & II), OPTITRANS και EMERGE. Ειδικά στο IP-MAGNET ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλή της ομάδας «Εμπιστοσύνης και Ιδιωτικότητας Προσωπικών Συστημάτων Επικοινωνιών». Σε γενικές γραμμές τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και επιτεύγματα εντοπίζονται στις περιοχές ασύρματων προσωπικών επικοινωνιών, κινητά και ad-hocδίκτυα με έμφαση στην ασφάλεια, εφαρμογές και υπηρεσίες.
Στο FP7, ασχολείται με τα ακόλουθα ερευνητικά προγράμματα:
• HMFM (FP7 AAL), ως τεχνικός διαχειριστής του έργου για το ISL και επικεφαλής του Πακέτου Εργασίας του Έργου που αφορά υπηρεσίες θέσης σε εσωτερικούς χώρους για άτομα με δυσκολίες όρασης. Συνείσφερε δε ενεργά στη σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων RFID για εντοπισμό και αναγνώριση φαρμάκων για άτομα με δυσκολίες όρασης.
• TASS (FP7 SECURITY), ως τεχνικός διαχειριστής του έργου για το ISL, ειδικός σε θέματα ασφαλείας (μέλος της επιτροπής θεμάτων ιδιωτικότητας και ηθικής του έργου), συνεισφέροντας δε ενεργά στη σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων διαχείρισης και εντοπισμού βαλιτσών με χρήση RFID.
• DITSEF (FP7 SECURITY), ως τεχνικός διαχειριστής του έργου για το ISL, συνεισφέροντας στη σχεδίαση πλατφόρμας συλλογής δεδομένων από πλήθος αισθητήρων, για χρήση προσωπικού διαχείρισης κρίσεων/καταστροφών κτλ
• ACRIMAS (FP7 SECURITY), ως τεχνικός διαχειριστής του έργου για το ISL, και ως τεχνικός σύμβουλος σε τεχνικά θέματα συστημάτων διαχείρισης κρίσεων.