Βαγγέλης Καρκαλέτσης

Printer-friendly versionSend by email

Ο Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠ&Τ) του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" από τον Φεβρουάριο 2019.

Τηλ.: (+30) 210 650 3153 (Γραμματεία)
Fax: (+30) 210 653 2175
e-mail: director@iit.demokritos.gr
vangelis@iit.demokritos.gr
Website: karkaletsis.iit.demokritos.gr

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης είναι Διευθυντής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠ&Τ) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος από το Φεβρουάριο 2019, και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού (SKEL) του ΙΠ&Τ. Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη από το Queen Mary & Westfield College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και διδακτορικό στην αναπαράσταση γνώσης και στην εξαγωγή πληροφορίας από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στους τομείς της ανάλυσης περιεχομένου, της διαχείρισης μεγάλων δεδομένων, της εκπροσώπησης της γνώσης και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής. Έχει συντονίσει πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα. Έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια, ημερίδες, θερινά σχολεία, και είχε την πρωτοβουλία για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΕΦΕ «Δ» για μαθητές σχολείων. Συντονίζει το διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικών συνεργασιών του Ινστιτούτου, και το νέο δι-ιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science). Ήταν συνιδρυτής μιας από τις πρώτες spin-off εταιρείες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για το φιλτράρισμα και την εξαγωγή πληροφορίας από πολυμεσικό περιεχόμενο και συμμετέχει στην ίδρυση μιας νέας spin-off για την παροχή υπηρεσιών κατηγοριοποίησης εγγράφων και παραγωγής περιλήψεων από πολλά έγγραφα.

© 2019 - Institute of Informatics and Telecommunications | National Centre for Scientific Research "Demokritos"

Terms of Service and Privacy Policy