ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Hμερίδα για τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα

Printer-friendly versionSend by email

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του επιστημονικού και του επιχειρηματικού κόσμου η ημερίδα για τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» τη Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του πολυθεματικού συνεδρίου Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», διεξάγεται η ημερίδα για τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό έργο YourDataStories (http://yourdatastories.eu/),τον επιστημονικό συντονισμό του οποίου έχει το ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του έργου και της πλατφόρμας για τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπ.Εσ.Δ.Α.), τους Έλληνες εταίρους ΕΕΛ/ΛΑΚ και Athens Technology Center, και Ευρωπαίους εταίρους.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση πάνελ στα ελληνικά με τίτλο The Greek Data Story: Current state and future plans for open government data and applications και συντονιστή το δημοσιογράφο Γιάννη Ριζόπουλο.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και επιχειρήσεων.

Date(s):
Mon, 11/07/2016 (All day)

© 2018 - Institute of Informatics and Telecommunications | National Centre for Scientific Research "Demokritos"