Βραδιά του Ερευνητή 2017

in
Printer-friendly versionSend by email

Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» εν όψει της φετινής βραδιάς του Ερευνητή διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του, στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, μια εκδήλωση (pre-event) που απευθύνεται σε μαθητές σχολείου.

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό! Πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμοί και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις!

Στην Αθήνα, η φετινή βραδιά του θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 (παράλληλη εκδήλωση: ΕΜΠ – στην οδό Πατησίων), καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Καλαμάτα και Κόρινθο στις 29 Σεπτεμβρίου!

Στο πλαίσιο της βραδιάς του Ερευνητή οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στην Καλαμάτα (Παπατσώνη 4) θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις με κεντρικό θέμα τις ερευνητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την αστρονομία νετρίνων και την δημιουργία του μεγάλου υποβρύχιου τηλεσκοπίου νετρίνων KM3NeT.

© 2018 - Institute of Informatics and Telecommunications | National Centre for Scientific Research "Demokritos"

Terms of Service and Privacy Policy