11 Φεβρουαρίου - Ημερίδα στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014

Printer-friendly versionSend by email

"Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"

Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, θα εορταστεί για ενδέκατη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Με αφορμή τον ενδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Δράση Saferinternet.gr συνδιοργανώνει με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" ανοιχτή συνεδριακή ημερίδα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημόκριτου, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014. Η συνδιοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Ευρωπαϊκό Θεματικό Δίκτυο POSCON.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο φουαγιέ του Κεντρικού Αμφιθεάτρου του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ θα υπάρχουν τα εξής εκθέματα:

  1. Ανθρωποειδές διαδραστικό ρομπότ (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του ΙΠΤ)
    Περισσότερα..
  2. Ρομπότ SEK (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του ΙΠΤ)
    Περισσότερα..
  3. Τρισδιάστατος προσομοιωτής συμπεριφοράς πλήθους iRescue (Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του ΙΠΤ)
    Περισσότερα..Φέτος, σημειώνεται νέο ρεκόρ συμμετοχών στη δράση των Πρεσβευτών του saferinternet.gr, με 223 φορείς απ' όλη την Ελλάδα. Σχολεία, δήμοι, τοπικά συμβούλια, βιβλιοθήκες, σχολικοί σύμβουλοι, σύλλογοι γονέων θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!», μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων στο σχολείο, θεατρικών, ποιημάτων, μουσικών δρώμενων, ημερίδων προς γονείς/εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, δημιουργία ιστολογίων.

Date(s): 
Tue, 11/02/2014 - 08:00 - 14:00

© 2018 - Institute of Informatics and Telecommunications | National Centre for Scientific Research "Demokritos"

Terms of Service and Privacy Policy