string(10) "newsevents"
October 8, 2015

10 χρόνια Βραδιά του Ερευνητή. Η συμμετοχή του ISL

H Βραδιά του Ερευνητή συμπλήρωσε 10 χρόνια με σύνθημα «η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον». Η εκδήλωση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Τετάρτη 23/9) όσο και στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Παρασκευή 25/9).
Την Τετάρτη 23/9 μαθητές από διάφορα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) επισκέφθηκαν τους σταθμούς του εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Συστημάτων (ISL) , ενώ κατα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, φοιτητές , μαθητές, γονείς έδωσαν το παρόν. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παίξει με ψηφιακά παιχνίδια εικονικής & επαυξημένης πραγματικότητας, διαδραστικούς οδηγούς ξενάγησης και γενικά εφαρμογές που έχει αναπτύξει το εργαστήριο. To iRescue ένα τρισδιάστατο παιχνίδι κονσόλας με αισθητήρα κίνησης, βρήκε μεγάλη απήχηση από το νεαρό κοινό το οποίο εξέφρασε τον ενθουσιασμό του στους ερευνητές που ήταν εκεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και εξηγούσαν τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του. Στο έκθεμα Knossos οι επισκέπτες χρησιμοποιήσαν τον ψηφιακό οδηγό (iGuide) που έχει αναπτύξει το εργαστήριο, για να περιηγηθούν στους χώρους του παλατιού της Κνωσού. Μεγάλο αντίκτυπο είχαν και τα ψηφιακά παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα (quiz & puzzle), με περιεχόμενο εμπνευσμένο απο τη Μινωική Τέχνη. Η φράση ενός μαθητή Δημοτικού προς τους ερευνητές « Δεν μπορώ να σταματήσω να παίζω» συνοψίζει την ατμόσφαιρα χαράς , ενθουσιασμού αλλά και τη διάθεση του κοινού για γνώση. Όλοι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για το εκπαιδευτικό έργο του Εργαστηρίου ISL , μέσα από κάποιες επιδείξεις ρομπότ και την παρουσίαση δημιουργιών animation που πραγματοποιούνται κατά τα θερινά σεμινάρια SMARTCAMP για παιδιά.
Σε κλίμα γιορτής συνεχίστηκε και την Παρασκευή 25/9 η εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή. Στο ισόγειο και στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος, το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων (ISL) υποδέχθηκε το κοινό με πλήρη ατζέντα έργων. Μαζί με όλα τα παραπάνω, οι ερευνητές του ISL ήταν εκεί για να δείξουν στους ενδιαφερόμενους το σύστημα επιτήρησης θαλασσίων συνόρων και ασφάλειας Oculus – Sea, την εφαρμογή πλοήγησης wayGoo και την εφαρμογή για τον προγραμματισμό και τη βελτιστοποίηση συνδυαστικών διαδρομών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς Opti-trans. Για την βελτίωση της εμπειρίας και της περιήγησης των επισκεπτών στο χώρο , το Εργαστήριο ISL ανέπτυξε την εφαρμογή “wayGoo Βραδιά του Ερευνητή” προσαρμοσμένη πλήρως στο χώρο του Ελληνικού Κόσμου. Η εφαρμογή διατέθηκε την ημέρα της εκδήλωσης δωρεάν προς όλους. Με την εφαρμογή αυτή εγκατεστημένη στα κινητά τους οι επισκέπτες συγκέντρωναν όλη την πληροφορία της έκθεσης (περιγραφές, εκθέματα, συμμετέχοντες, πρόγραμμα), ενώ παράλληλα με την λειτουργία της εσωτερικής πλοήγησης, η μετακίνησή τους στους χώρους του κέντρου γινόταν εύκολα και γρήγορα.
Και του χρόνου!

ISL Facebookhttps://www.facebook.com/isl.demokritos

Skip to content