string(10) "newsevents"
December 17, 2018

SLT2018: Tο SKEL Lab διοργανώνει Διεθνές συνέδριο για τις τεχνολογίες ομιλίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Διεθνές συνέδριο για τις τεχνολογίες ομιλίας στην Ελλάδα
Δύο Έλληνες ερευνητές φέρνουν τους κορυφαίους ειδικούς στις τεχνολογίες ομιλίας απ’ όλο τον κόσμο στην Αθήνα, 18-21 Δεκεμβρίου. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη το Διεθνές Συνέδριο SLT.
Δύο Έλληνες ερευνητές, οι Δρ. Γιάννης Στυλιανού, Apple και Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Chairs του συνεδρίου, φέρνουν στην Ευρώπη για πρώτη φορά το Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογιών Ομιλίας (SLT-Spoken Language Technology) και κάνουν την Αθήνα σημείο συνάντησης για τους κορυφαίους ειδικούς των τεχνολογιών ομιλίας παγκοσμίως. Το συνέδριο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την IEEE, τον μεγαλύτερο οργανισμό επαγγελματιών τεχνολογίας, πρώτη φορά εκτός Αμερικής και μεταφέρει τις εργασίες του σε Ευρωπαϊκό έδαφος σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών.
Στο συνέδριο με θέμα “Οι Τεχνολογίες Ομιλίας στην εποχή της Βαθιάς Μάθησης: Προκλήσεις και Ευκαιρίες” θα συναντηθούν ερευνητές και κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας από όλο τον κόσμο. Στους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου συγκαταλέγονται ο Alex Acero, διευθυντής της ομάδας της Siri στην Apple, ο Σπύρος Ράπτης, συνιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας INNOETICS που εξειδικεύεται σε text-to-speech τεχνολογίες και η Δήμητρα Βεργύρη, διευθύντρια του εργαστηρίου STAR (Speech Technology and Research Laboratory) στο Ερευνητικό Κέντρο SRI στις ΗΠΑ. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι επίσης ο Πέτρος Μαραγκός, Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Karen Livescu, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Toyota στο Chicago. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εταιρείες κολοσσοί του χώρου όπως οι: Oben, Google, Apple, Uber, Microsoft, Amazon, Toshiba, Mitsubishi, Innoetics, Omilia και πολλές άλλες. Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του συνεδρίου, 18-21 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστούν περισσότερες από 140 εργασίες από ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Τι είναι οι τεχνολογίες ομιλίας και γιατί μας αφορούν;
Στις μέρες μας η ομιλία αποτελεί βασικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Σκεφτείτε τις εντολές που δίνετε στο κινητό σας τηλέφωνο, το GPS και την επικοινωνία με συσκευές home assistants. Οι τεχνολογίες ομιλίας κάνουν πιο εύκολη την επικοινωνία με τις ευφυείς συσκευές και τους υπολογιστές, ωστόσο επιφέρουν στους ερευνητές μία σειρά από προκλήσεις. Η ανάλυση και σύνθεση της φωνής αλλά και η μοντελοποίηση του διαλόγου είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες εργάζονται οι ερευνητές προκειμένου να κάνουν την ομιλία των μηχανών όσο πιο φυσική -και κοντά στην ανθρώπινη- γίνεται.
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου, με κεντρικό θέμα “Τεχνολογίες Ομιλίας στην εποχή της Βαθιάς Μάθησης: Προκλήσεις και Ευκαιρίες” (Spoken Language Technology in the Era of Deep Learning: Challenges and Opportunities). Στο πλαίσιο του συνεδρίου εταιρείες-κολοσσοί και ερευνητές θα επιδείξουν μία σειρά από εφαρμογές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αιχμή της τεχνολογίας.
Χορηγοί του Συνεδρίου
Platinum Sponsor: Oben,
Gold Sponsors: Google, Uber, Apple
Silver Sponsors: Microsoft Research, Amazon Alexa, Innoetics, Omilia, VoiceWeb, Tencent AI Lab,
Bronze Sponsors: Mitsubishi Electric Research Labs (MERL), Toshiba’s Cambridge Research Laboratory, Tricorn (Beijing) Technology Co. Ltd., Datatang, MMODAL, Behavioral Signals
Media sponsor: ΑΠΕ, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Περισσότερες πληροφορίες:
Website του συνεδρίου www.slt2018.org
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Έλενα Γαλυφιανάκη, 210 650 3204, egalif@iit.demokritos.gr
Social media
Twitter @SLT2018
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ieee-slt-2018-conference
Χρήση hashtag για ενημερώσεις στα social media: #SLT2018
Για την SPS
Η πρώτη κοινωνία της IEEE, η εταιρεία επεξεργασίας σημάτων είναι η πρώτη επαγγελματική κοινότητα στον κόσμο για επιστήμονες και επαγγελματίες επεξεργασίας σήματος από το 1948. Η επεξεργασία σήματος είναι η τεχνολογία που επιτρέπει τη δημιουργία, τη μετατροπή και την ερμηνεία των πληροφοριών. Το SPS εξυπηρετεί τα μέλη του μέσω υψηλής ποιότητας εκδόσεων, συνεδρίων, τεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ευκαιριών ηγεσίας. Στόχος του είναι να κρατήσει τα μέλη ενήμερο για τις τελευταίες πληροφορίες και να εξυπηρετήσει το ευρύ κοινό.
Για την IEEE
Το IEEE είναι μια μεγάλη, παγκόσμια επαγγελματική οργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας. Μέσω των δημοσιεύσεων, συνεδρίων, τεχνολογικών προτύπων και επαγγελματικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η IEEE είναι η αξιόπιστη φωνή σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων, από τα αεροδιαστημικά συστήματα, τους υπολογιστές και τις τηλεπικοινωνίες έως τη βιοϊατρική μηχανική, την ηλεκτρική ενέργεια και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Μάθετε περισσότερα στο http://www.ieee.org

Skip to content